7-klövern               Jimmi

Magdalena 

talmannen

EU - Brexit

migration          klimatet

dieselpriser

vänstern


låt stå !!!


Ebba                 Uffe

högerextrema

V+S+C=sant

den breda mitten             Annie Lööv

Anders Lindberg - AB

elpriser

9 jan 2022 - Politik - definitioner, introduktion.


När det gäller politik så har jag blivit förvirrad. Det som var vänster när jag var ung i slutet av 60-talet och början av 70-talet är numer höger. När man då inte tyckte om den stora makt som storföretag, monopolföretag eller oligarkiföretag hade så var man vänstersympatisör. Idag försvarar vänstern dessa och de som kritiserar dessa företag tillhör högern.


Kan ni hjälpa mig att få lite förståelse med politiken så blir jag glad. Liksom i ”Naturvetenskapen inom klimatet” så kör vi elev – lärare-konceptet. Jag är eleven som ställer frågor till dig som i form av läraren undervisar mig.

Och, kom ihåg att vi skall inte diskutera vilken politik eller vilket parti som är bäst. Vi skall ägna oss åt definitioner och att dissikera partierna och få bättre förståelser för vad de står för.


Jag sa att jag var ung i slutet av 60-talet. Ja, jag var ung tonåring men jag tillhörde aldrig 68-vänstern. Dock minns jag 68-vänstern: studentkravallerna i Paris, Anders Karlberg som ledare för studenterna vid ockupationen av kårhuset i Stockholm och Olof Palmes beök där.


Liksom i "Naturvetenskapen inom klimatet" så kommer jag att granska svaren innan de publiceras och vid behov censurera.


Jag önskar att jag får stor spridning på hemsidan och att jag får många svar. Man får vara anonym så det är perfekt för politiska kommentatorer, ledarskribenter och varför inte ledande partiföreträdare att svara på mina frågor.


Till skillnad från "Naturvetenskapen inom klimatet" så går det inte att hänga upp svaren på naturvetenskapliga formler. Jag vågar påstå att allt inom politiken bygger på åsikter och inte ovedersägliga sanningar och fakta. Trots det kommer jag vid ett flertal frågor fråga om ditt svar baseras på åsikt eller fakta. Tänk då på att om du säger att ditt svar är fakta så skall du vara så pass säker på att du har 100% rätt att du är beredd att vara med i en vadslagning och satsa en månadslön eller varför inte en årslön på att du har rätt.


Jag kommer också att fråga om vad du röstade på i valet 2018 och vad du skall rösta på 2022. 


Även om du får vara anonym så var så ärlig som möjlig när du svarar.


Lämna gärna allmänna synpunkter på upplägget eller föslag på nya frågeställningar. Om du vill bli kontaktad så lämna namn och emailadress i meddelandet - jag kommer inte att publicera dina personuppgifter. Jag skall vara ärlig och säga att jag lovar inte att svara men chansen finns.


Synpunkter på upplägget