13 jan 2022 - klimatpolitik.


Jag startade den här hemsidan med att ställa grundläggande naturvetanskapliga frågor kring klimatet därför måste jag ju ställa en klimatpolitisk fråga också.


Vi vet ju alla vad Greta tycker och säger. Ja, hon är ju inte ensam. Miljöpartiet, naturskyddsföreningen, världens ledare, de som åker till COP-mötena för att diskutera om klimatet säger alla samma sak.

Vi måste göra något nu, vi måste handla nu annars förstörs jorden av klimatförändringarna. Makthavarna måste sluta att säga bla bla bla. Istället måste de agera annars går jorden under inom 10 år.


Som jag sa så säger Miljöpartiet samma sak. Problemet och det pinsamma för Miljöpartiet är ju det att samtidigt som de menar som Greta säger att sluta prata och agera så var partiet tills nyligen en del av de som Greta anklagade för att inte göra något.


Jag vill bara säga att pss som jag använder Björn Gillberg i ett annat avsnitt för att exemplifiera en kunnig person inom energisystem så använder jag Greta som en symbol för alla de som säger att det är bråttom att agera i klimatfrågan. Greta är ju känd så hon är en utmärkt symbol.


1. Gör en lista på upp till 10 punkter med åtgärder som Greta m fl menar måste göras omedelbart.


2. Gör en lista på upp till 10 punkter på vad som händer med jorden om de åtgärder som listas i fråga 1 inte genomförs omedelbart.


 
Sverigedemokraterna
Moderaterna
Kristdemokraterna
Liberalerna
Centerpartiet
Socialdemokraterna
Vänsterpartiet
Miljöpartiet
Annat part
Röstade inte
 
Sverigedemokraterna
Moderaterna
Kristdemokraterna
Liberalerna
Centerpartiet
Socialdemokraterna
Vänsterpartiet
Miljöpartiet
Annat parti
Kommer inte att rösta
 
Sanning och fakta (tänk på vadslagningen)
Min åsikt
 
 
 
 

Svar på frågorna